Peliautomaatit ja Jokeripokeri

Netin peliautomaatit ovat monin tavoin parempia ja hauskempia kuin oikeat, fyysiset peliautomaatit. Ensinnäkin peliautomaatteja netissä on valtava valikoima ja niissä on paljon enemmän bonustoimintoja ja erikoisominaisuuksia – eikä kannata unohtaa isompia voittoja. Netin jättipottiautomaateista kun voi voittaa jopa kymmeniä miljoonia euroja, mikä kuulostaakin paljon paremmalta kuin että voitat 50 euroa lähikioskin kolikkopelistä.

http://www.dreamstime.com/-image10518695Netissä peliautomaatit on yleensä jaettu kahteen luokkaan; modernit eli uudet pelit ja klassiset kolikkopelit. Uusia pelejä sanotaan myös videokolikkopeleiksi, koska niissä on lähestulkoon aina liikkuvaa animaatiota hienon äänimaailman lisäksi ja joissakin on myös vaikuttavia välianimaatioita tai elokuvapätkiä. Netin klassiset peliautomaatit taas muistuttavat enemmän fyysisiä pelikoneita ja niiden pelaaminen on yksinkertaisempaa, mikä voi vedota enemmän vanhempaan pelaajakuntaan.

Uusia netin peliautomaatteja valmistaa useampi yritys, joista Net Entertainment ja Microgaming ovat tunnetuimpia. Varsinkin Net Entertainment on tällä hetkellä hyvin suosittu valmistaja, sillä sen pelit ovat huippulaadukkaita ja nykyisin NetEnt julkaisee uusia pelejä heti sekä selaimessa pelattaviksi että mobiilililaitteilla toimiviksi. Tämä siis tarkoittaa, että joitakin peliautomaatteja voi pelata tietokoneella ja jatkaa niiden pelaamista älypuhelimella tai tabletilla.

Varsinkin kaksi NetEntin videokolikkopeliä ovat nousseet laajalti suosituiksi, sillä toiseen on tarjolla monin paikoin ilmaisia kierroksia ja toisesta on voitettu jykeviä jättipotteja; Starburst ja Mega Fortune.

Starburst on viisirullainen kolikkopeli, jossa on yhteensä kymmenen voittolinjaa. Peli itsessään on hyvin yksinkertainen ja helppo pelattava, sillä pelissä on ainoastaan yksi erikoisominaisuus. Rullille 2, 3 tai 4 voi ilmaantua monivärinen, tähdenmuotoinen jalokivi, joka on Wild eli se korvaa minkä tahansa muun symbolin. Mutta jos Wild osuu näkyviin, se myös levittäytyy koko rullan korkeudelle ja palkitsee pelaajan yhdellä ilmaispyöräytyksellä. Jos seuraava pyöräytys tuo ruudulle uuden Wildin, sekin monistuu omalle rullalleen ja pelaaja saa jälleen uuden ilmaisen kierroksen.

Mega Fortune puolestaan on NetEntin tunnetuin jättipottipeli, sillä siitä on vuoden 2013 tammikuussa lunastettu maailman suurin nettipelistä voitettu jackpot, joka oli huimat 17,8 miljoonaa euroa. Mega Fortunessa on viisi rullaa, 25 voittolinjaa ja Wild-symbolien lisäksi kaksi erikoisominaisuutta. Ensimmäinen erikoisominaisuus on Scatter; jos pelaaja saa vähintään kolme Scatter-symbolia ruudulle, on palkintona ilmaiskierroksia. Toinen erikoisominaisuus on bonuskenttä, jonne pääsee pyöräyttämällä esiin kolme onnenpyörän logoa peräkkäin. Bonuskentässä pelaajan on mahdollista voittaa jokin kolmesta pelin jättipotista eli Rapid, Major tai Mega. Huomattavaa on, että jättipotin tavoittelemiseen Mega Fortunessa riittää myös pienin panos.

Peliautomaatit eivät kuitenkaan käsitä vain hedelmäpelejä, vaan ne kattavat lisäksi monia korttipelejä. Korttipeliautomaateista suomalaisten ylivoimainen suosikki on Jokeripokeri, jota voi pelata myös nettikasinoilla ja valinnanvaraa useista eri variaatioista riittää. Tiesitkö esimerkiksi, että netissä Jokeripokeria voi pelata useammalla kädellä kerralla?

Netin Jokeripokeri -pelit palkitsevat nettipeliautomaattien tavoin runsaammin ja useammin kuin mihin oikeiden automaattien pelaajat ovat tottuneet. Pelaaminen on usean käden mahdollistavissa peleissä lisäksi tehokkaampaa, kun voittomahdollisuutta tarjotaan jopa sadassa kädessä.

 

Netin Jokeripokereissa todennäköisyydetkin ovat enemmän pelaajan puolella, sillä esimerkiksi tuplauksessa ei ole lainkaan automaattista tappiokorttia ja kolikonheitossa on tasan kaksi vaihtoehtoa eli voitto tai häviö.

Lopuksi voimme vain todeta, että kolikkopelien pelaaminen netissä on kaikin puolin parempi vaihtoehto kuin latoa kolikoita kauppojen ja pelisalien rahapeleihin. Netin peliautomaateissa on paitsi suuremmat voitot, myös paremmat mahdollisuudet voittaa tuntuvasti!